Petak, 20. 10. 2017.

21. smotra dječjeg stvaralaštva

Stigao je i na nas red da budemo domaćini Smotri dječjeg stvaralaštva, 21. po redu u organizaciji Saveza društava Naše djeca Hrvatske.

Pod nazivom “Radost, igra i stvaralaštvo djece” na pozornici porečkog kazališta nastupit će mali kreativci iz 20 DND-a iz čitave Hrvatske, a ukupno je angažirano oko 650 djece i odraslih u organizaciji, uvježbavanju i izvođenju programa. Djeca će pokazati svoja kreativna godišnja dostignuća u dramsko-scenskom, lutkarskom, glazbenom, plesnom i audio-vizualnom izričaju te u likovnim izložbama dječjih radova.
Počinjemo o Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta gdje će u petak u 18:30 biti otvorena izložba dječjih radova, nakon čega slijedi program svečanog otvorenja u kazalištu u 19:00 sati. Program će začiniti nastupi naše, porečke djece iz osnovnih škola, umjetničke škole i kreativnih udruga djece i mladih.
Kreativni program djece iz DND-a bit će prikazan u subotu u kazalištu od 10 sati, a pratit će ga stručno povjerenstvo koje čine Ksenija Rožman dramska pedagoginja, Desanka Virant plesna pedagoginja i koreografkinja, Sanja Pančevski Tich profesorica violine, Marina Dželalija profesorica likovne kulture i likovni umjetnik Eugen Varzić. Ostatak dana djeca i odrasli će imati priliku družiti se međusobno kroz bogat interaktivan program, radionice, ples te zajednički turistički obilazak Poreča s profesoricom i vodičkom Dunjom Klarić.
Završna priredba Smotre dječjeg stvaralaštva održava se u nedjelju, 22. listopada u kazalištu u 10.00 sati. Tom će prilikom biti prikazani najoriginalniji i najkvalitetniji nastupi iz kompletnog programa Smotre.
Savez DND-a Hrvatske i gradovi domaćini uspjeli su u 20 godina smotre okupiti više od 15 000 sudionika, a djeca su izvela više od 1200 originalnih nastupa što je izniman doprinos dječjem stvaralaštvu u Hrvatskoj.
Našu Smotru su podržali: Grad Poreč-Parenzo, Valmar Hotels and Resorts, Pučko otvoreno učilište Poreč, Laguna Poreč, Turistička zajednica Grada Poreča, tvrtka Vita Leva d.o.o., Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i niz porečkih obitelji koje ugošćuju djecu iz drugih DND-a. U izvedbi smotre poseban doprinos daje skupina vrijednih volonterki, a grafičko rješenje plakata, pozivnicia i drugih promo materijala napravila je za DND Marina Dželalija na osnovu dječjih radova s ex tempora za Dan grada.

 

NOVOSTI

 • Druga smjena Zabavne ljetne baze

  U drugoj smjeni Zabavne ljetne baze imali smo četiri skupine djece – bila je potreba oformiti još jednu grupu srednjeg ...

 • Prva smjena Zabavne ljetne baze

  Prva smjena Zabavne ljetne baze već je iza nas. Veselje i smijeh proizvodilo je 75 djece, svakog dana os 6:45 ...

 • Doviđenja do novih radionica na jesen

  Posljednjih dana DND je postao malo kazalište - jedna za drugom redale su se posljednje radionice iz programa Kvalitetno slobodno ...

 • Upute za ispunjavanje obrasca za prijavu u kamp

  [vc_row css=".vc_custom_1556881902733{margin-bottom: 50px !important;}"][vc_column][vc_column_text]Dragi roditelji, budite spremni u ponedjeljak ujutro. Imajte uz sebe OIB djeteta: Klikom na link odaberite uzrast ...

 • Upisi u Zabavnu ljetnu bazu

  vrijeme je za planiranje ljeta- U ponedjeljak 6. 5. počinju upisi u Zabavnu ljetnu bazu. Do petka 10. 5. možete ...