Srijeda, 14. 3. 2018.

Sa 21- velikog malog karnevala – bolje ikad nego nikad

Kasnimo s viješću o karnevalu, ali bolje ikad nego nikad. Volimo kad je početak godine šaren i urnebesan, a ovaj nam je bio upravo takav. I ne samo zbog maškara. S porečkim vrtićima i uz financijsku podršku Grada i ovu smo godinu započeli maškarani u 21-om velikom malom karnevalu.
Vjerujemo da će se svi složiti da je to bio karneval i pol s 488 djece, 43 odgajateljice i odgajatelja i čak 370 roditelja u 17 grupnih maski iz svih porečkih vrtića, a čak 12 iz Dječjeg vrtića Radost, uključujući i odjel iz Baderne.
Maškarane su bile i pričljive voditeljice Ema i Sonja, mlade volonterke koje su plesale i animirale djecu: Tina, Iva, Nikol, Danica i Iris, animatorice Lea, Chiara, Evita i Larisa koje su ih zabavljale u povorci kroz grad, i svi odrasli DND-ovci – pa čak i gradonačelnik sa sinom, koji je rekao da je Poreč najljepši grad i zato jer ima toliko vesele rasplesane djece. Volonterke Sanja i Dajana pobrinule su se da svaka maska obnovi snagu krafnom i sokom.

Odgajateljice vrtićkih skupina, roditelji i djeca uložili su puno truda u svoje maske i odabir glazbe za ples, pa su Trgom slobode plesale šarene hobotnice, čista ljubav, smajlići, zebre, prometni znakovi, ježići, lego kockice, duge, snjegovići, ptice, čokoladni muffini, morska bića, srećkovići, plesači, bomboni, spužve Bob i šareni trolovi. Gotovo dva sata 21. veliki mali karneval pratilo je nekoliko stotina znatiželjnih djedova, baka, rođaka, susjeda, ali i turista, a malo tko nije poželio sobom ponijeti i vedru fotografiju.

21 karneval gli-smile-smajlici gradonacelnisasinom hobotnice jezici karamele krofneisokovi ljubav morskabica muffini plesaci rasplesaniznakovi spuzvabob trolovi volonterke

NOVOSTI