Ponedjeljak, 25. 2. 2019.

22. veliki mali karneval

I ove smo godine na Velikom malom karnevalu na Trgu slobode okupili gotovo 1000 maškara, točnije 968 – od kojih 503 djece iz dječjih vrtića Cipelići, Crvenkapica, Paperino i Radost iz Poreča, Baderne i Vižinade. U grupnim maskama bilo je 388 roditelja, a sve je orkestriralo 62 odgajatelja/odgajateljica. Dvije su mace upravljale maškaranim trgom, a za sve ostalo pobrinulo se 9 velikih i 7 malih volontera i volonterki.
Ledeno jutro razveselili su Cipelići svojom sunčanom dugom, a za njima je skupina iz Crvenkapice uz Šubi dubi dubi, predstavila zubiće i četkice za održavanje zubića bez kojih se ne može ni jesti ni gristi.
Skupina iz Paperina bilježila je 90-i rođendan Mickeya i Minnie dovevši ih u Poreč, a iz Baderne su stigle prelijepe sove. Slatka Istra na jedno je dopodne iselila iz Vižinade da bi na Trgu slobode u Poreču predstavila kolačiće-slastičare i slastičarke. Čak 10 maškaranih grupa iz porečke Radosti unijelo je veselje svojim maskama abecede, račića, rendgenskih slika, zubića i zubara, ljubavi, hrvatskih navijača, veselih koka, kraljeva i kraljica, lavića i žirafa kojima je dosadila Afrika. Za kraj je 120 porečkih Dalmatinaca dovelo Afriku na Trg slobode – uz pjesmu Waka Waka karnevalske mace najavile su Afrikance: “Inače smo poznati porečki malci, al’ danas smo baš crni kao Afrikanci”.
Hvala svim odgajateljicama i odgajateljima, roditeljima, volonterima, Gradu Poreču, Ivanu i Pučkom učilištu što su pomogli da nam još jedan dječji karneval razveseli zimsko subotnje jutro.

NOVOSTI