Srijeda, 17. 8. 2016.

Pet godina Zabavne ljetne baze

Zabavna ljetna baza u prostoru bivšeg remonta napunila je 5 godina, a tradicija organiziranja Dječjeg ljetnog kampa u DND-u Poreč održava se od 1997. godine, sa samo dvije godine pauze. Bio je to prvi veliki program obnovljenog DND-a i odgovorio je na izuzetno važnu potrebu u našoj zajednici – kvalitetno zbrinuo djecu u ljetnim mjesecima kada roditelji rade i ne mogu im posvetiti vremena koliko bi trebalo, a pogotovo nemaju vremena s djecom ljeti na more. DND je program Ljetnog kampa na Gradskom kupalištu provodio u partnerstvu s Gradom Porečom, koji je sponzorirao dio cijene sve do 2010. godine, kada ga je Grad preuzeo od DND-a i povjerio privatnoj tvrtki. Niz lijepih uspomena ostalo je iz toga razdoblja, ali i moćna grupica tadašnje djece koja su narasla u odgovorne mlade ljude spremne na agažman u DND-u.

U suradnji s tim mladim ljudima 2012. godine DND je pokrenuo Zabavnu ljetnu bazu, osmišljenu kao kombinacija sportskih, kreativnih i edukativnih sadržaja koji su osmišljeni tako da djeci prvenstveno pruže zabavu i veselje u ljetnim mjesecima. U pet godina kroz kamp je prošlo više od 1300 djece. Neki od njih provodili su s nama čitava ljeta, bili u Zabavnoj ljetnoj bazi sve četiri smjene. Svako ljeto o djeci brine između 6 i 9 voditelja i niz asistenata/ica i volontera/ki. Naši sugrađani volonterski prenose na djecu kroz radionice neka specifična znanja i vještine, imamo dugu listu sponzora i donatora, pojedinaca, sportskih klubova, obrta i tvrtki.

Velika većina volontera, donatora i sponzora ostala je vjerna Zabavnoj ljetnoj bazi kroz svih pet godina postojanja kampa. Broj uključenih osoba, obrta i tvrtki u međuvremenu je narastao.
U pripremi prostora starog remonta i provođenju programa prve godine kampa volonteri su poklonili 1903 radnih sati. Prve dvije godine radili smo bez potpore Grada Poreča, a od 2014. godine Grad sponzorira boravak porečke djece s ukupno 50.000 kuna. Od prošle godine uz redovni imamo i plesni kamp – prve godine u dvije, a ove u tri smjene.

Petu godinu za redom sponzori, donatori i volonteri ne odustaju, dapače, ulaze u svaku novu sezonu s jednakom voljom osigurati djeci ljeto kakvo su zaslužili: bezbrižno, puno zabave, druženja, zajedničkih izleta, rađanja prijateljstava, usvajanja novih znanja i vještina pod kapom Društva Naša djeca Poreč, kojemu je jedini cilj dobrobit djece. Uz podršku ovih ljudi i tvrtki kamp je postao mjesto na kojem se odrasta u jedinstvenoj atmosferi i uz stručni nadzor i poduku.

Veselimo se i zakazujemo susret u 6. Zabavnoj ljetnoj bazi.

NOVOSTI