Utorak, 31. 5. 2016.

DanceStar 2016

Kraj svibnja, produženi vikend, Poreč – DanceStar2016. Svjetsko plesno natjecanje već se niz godina odvija upravo u Poreču, a to je uvijek dobra prilika našim lokalnim plesačima i plesačicama da se ogledaju u svojim plesnim kategorijama s najboljima na svijetu. Ove je godine na porečkoj pozornici plesalo 5.500 plesača i plesačica iz 20-ak zemalja u dvadesetak plesnih kategorija i četiri dobne skupine. Naše su male plesačice ponovno bile tamo: Jump, Lollipop i Zvjezdice. Osvojile su jedno prvo i tri treća mjesta u A ligi (Zvjezdice), te dva druga i dva treća mjesta u B ligi (Jump i Lillipop). Njihove učiteljice plesa i koreografkinje su Adila Bidžos (Lollipop), Ivana Domazet (Zvjezdice) i Elisabeth Wertheim (Jump). Natjecale su se u četiri različite plesne kategorije.

Mladi plesači i plesačice družili su se i natjecali u plesu 5 dana, a jedan od članova žirija poručio im je da prouče korijene plesa, ako tragaju za jedinstvenim izrazom i originalnošću.

Uspjeh malih DND plesačica sigurno je nadahnuće njihovim voditeljicama, ali i čitavom DND-u jer je on u ovakvoj konkurenciji sigurna potvrda da radimo dobro i pri tome se zabavljamo.

A da ples i zabava ne prestaju kad se prerastu okviri DND-a ponovno je posvjedočio nastup većih plesačica, nekada DND-ovki, sada članica USB-a koje su s 11 koreografija Ivane Domazet nastupile redom u A ligi, a u jednoj koreografiji i zajedno s DND Zvjezdicama.

Lista nagrada:

A liga: ZVJEZDICE: prvo mjesto u kategoriji lyrical formation children s koreografijom “I Am Me”; treće mjesto u kategoriji open formation children s koreografijom “Voices of Savannah”; treće mjesto u kategoriji open formation junior s USB plesačicama u koreografiji “Freedom”

B liga: JUMP: drugo mjesto u kategoriji MTV group children s koreografijom “Party Rock”; treće mjesto u kategoriji lyrical formation children s koreografijom “Turning Tables”

LOLLIPOP: drugo mjesto u kategoriji lyrical formation children s koreografijom “In mente”; treće mjesto u kategoriji open formation children s koreografijom “Shout”

NOVOSTI