Utorak, 24. 9. 2019.

Izborna skupština: Divna Radola predsjednica i novi Upravni odbor

Sinoć, 23. rujna, članovi i članice DND-a izabrali su jednoglasno novo vodstvo udruge – za predsjednicu Divnu Radolu, a za članice Upravnog odbora dosadašnje Sonju Kotur Lovreković, Vesnu Milanović i Vivianu Salvaro, te nove Sunčicu Damjanović, Sandru Zuanni Močibob, Irides Zović i Anu Vinkerlić Dujmović.

Zahvalile smo se dosadašnjoj predsjednici i članicama Upravnog odbora koje su u niz mandata pomagale osmisliti i provoditi programe, ne samo kao upravljačice, nego i kao prve među volonterima i volonterkama. Izborna skupština održana je prema odredbama novog Statuta, koji smo donijeli 28. 6. a za koji smo upravo jučer dobili rješenje o stupanju na snagu.

„Više od 30 godina sam članica DND-a i to je jedina udruga u koju sam učlanjena – bila sam u DND još u onom starom sastavu, pa ponovno kada smo osnivali današnji. Kada su me pitale bih li se primila dužnosti predsjednice, morala sam razmisliti koliko ću nesavršena biti zbog svojih profesionalnih obaveza. Danas sam se pitala zašto sam pristala i mogu otvoreno reći da je to iz dubokog poštovanja prema djeci i svima vama koji ste okupljeni u DND-u Poreč da bismo radili za dobrobit djece”, rekla je Divna Radola nakon što su je članovi/ce skupštine jednoglasno izabrali za novu predsjednicu.

Ružica Močibob podijelila je svoje zadovoljstvo što je Divna predsjednica i prisjetila se kako su zajedno sa Snježanom i Zlaticom 1996. godine prale prozore u brižnom prostoru koji su dobile za rad i koji je danas neprepoznatljiv.

„Divna, Suzi i ja bile smo još u onom nekadašnjem DND-u i stvarno mislim da je red da netko mlađi upravlja udrugom, a ja ću uvijek biti tu kad bude trebalo uskočiti. Sve ove godine me rad u DND-u ispunjavao posebnim zadovoljstvom i drago mi je vidjeti mlade koji će nastaviti ulagati u djecu jer je to najisplativije ulaganje”, rekla je Zlata Katana Martić.

A Snježana Lehman i Sonja Kotur Lovreković – one su s ekipom prošle sve lijepe i sve turbulentne trenutke razvoja DND-a: Snježana kao volonterska predsjednica, volonterska pa profesionalna tajnica, a Sonja kao predsjednica volonterka u nizu uzastopnih mandata. Naravno da je sam čin završetka jedne obaveze na kraju bio izrazito emotivan, premda Sonja ostaje u Upravnom odboru, a Snježana volonterski vodi dva programa DND-a- Grlo se stisne kad hoćete nešto reći: „Hvala vam svima na povjerenju”, uspjela je izreći Sonja. „Super je bilo, drago mi je da ima puno mladih i da je novi Upravni odbor spoj starih i novih članica i da je Divna prihvatila obavezu”, rekla je Snježana.

NOVOSTI

 • Grota na grotu, kažun

  Prva od šest radionica planiranih u projektu Hižica puna priča protekla je sjajno u prostoru Mjesnog odbora Fuškulin. Četrnaest djevojčica ...

 • Predstavili smo "Hižicu punu priča"

  S Irides Zović, voditeljicom Gradske knjižnice Poreč koja nam je projektni partner, predstavili smo u gradskoj vijećnici gradonačelniku Lorisu Peršuriću, ...

 • Osma Zabavna ljetna baza

  Osma Zabavna ljetna baza završena je 17. kolovoza feštom punom emocija, jer je to posljednji ljetni kamp DND-a u prostoru ...

 • Druga smjena Zabavne ljetne baze

  U drugoj smjeni Zabavne ljetne baze imali smo četiri skupine djece – bila je potreba oformiti još jednu grupu srednjeg ...

 • Prva smjena Zabavne ljetne baze

  Prva smjena Zabavne ljetne baze već je iza nas. Veselje i smijeh proizvodilo je 75 djece, svakog dana os 6:45 ...