Ponedjeljak, 13. 6. 2016.

DNDijada u kazalištu

Na kraju školske godine 2015/2016. organizirali smo DND-ijadu u našem kazalištu, ali u dva dijela. Najprije su nas scenu izašli najmanji, čija je publika ispunila gledalište do posljednje stolice. Oba dijela otvorila je dramska grupa, koju je voditelj Valentin Gašparini uvježbao odigrati “Ljubav je ljubav”. Za njih je tekst napisala Ivana Domazet. Plesni dio započeli su, kao i uvijek, plesači i plesačice grupe Happy, koji su na pozornicu izašli i na kraju drugog dijela, da bi u flashmobu s ostalom djecom ponovili izvrsnu atmosferu s Trga slobode za Dan grada.

Najmanje Žabice plesom su dočarale veselje na šarenoj livadi. Mrvice već imaju jednogodišnji plesni staž i pokazale su kako one to ozbiljno shvaćaju, a početnici break danceri nisu bili impresionirani kazališnim dekorom: svaki je od njih pokazao najbolje što je naučio. Mišice su, pak htjele pokazati sve što su naučile u prvoj godini plesa – i baletne korake i trčanje u zmijici i veselje plesa, druženja. Uspjele su, naravno. Kikići su otplesale kao u snu, a niz plesnih haljinica prekinule su suvremene Lutkice. Zvrkice su sad već prave male plesačice s iskustvom na natjecanjima, a posebno im je važno graditi svoje zajedništvo.  Na kraju prvog dijela plesala je grupa Sky, nastala zimus, a njihova voditeljica kaže da im je, kad skupa plešu, samo nebo granica.

U drugom dijelu smo najprije vidjeli solo nastup Gaie iz skupine Jump, kojoj se jako svidjela plesna jazz radionica koju je za zainteresirane plesačice DND-a održala Kim Germ. Nakon nje su pažnju plijenile članice skupine Sunshine, koje već tri godine plešu zajedno. I Jana i Nina iz Zvjezdica vole jazz, pa su otplesale duet Cats, a našoj se predstavi pridružio USB trio lesačica, nekadašnjih DNDovki, koje su na državnom prvenstvu u zagrebu osvojile prvo mjesto. A Lollipop su pokazale da drže korak s većim plesačicama. Osvojile su drugo i treće mjesto na Dancestaru, ponosne su. Dio brak dancera predstavio se i u drugom dijelu programa, što ne čudi ako znamo da je Vale ove godine imao čak 4 grupe, od kojih su tri bili početnici. Skupine Jump i Zvjezdice svojim su nastupima pokazale veselje plesa, koliko i vještinu savladavanja novih zahtjeva koje pred njih stavljaju voditeljice.

Impresivan program i ove je godine bilo moguće napraviti zahvaljujući našim vrsnim i iskusnim voditeljicama i voditelju: Adili Bidžos, Elisabeth Wertheim, Ivani Domazet, Valentinu Gašpariniju i Marini Pacenti.

Dva sata ispunjena veseljem i dobrom zabavom prošla su u trenu, blicali su fleševi fotoaparata, mobitelom su snimani video klipići, publika nije žalila truda pljeskom nagraditi nastupe. Svu dobru energiju koju djec

zrače bilo je moguće pokazati zahvaljujući povjerenju s kojim roditelji prepuštaju DND-u da organizira dio slobodnog vremena njihove djece – da rade ono što vole, da nauče važne stvari kroz zabavu i igru. Zato ih svaku jesen ponovno dovode k nama.

 

NOVOSTI

 • Bankelice

  Počeli smo projekt koji smo nazvali Bankelica, koji nam financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, a kojem je cilj ...

 • O Zabavnoj ljetnoj bazi 2018

  Ovogodišnja  ZLJB bila je, kao i sve prije nje, jedinstvena - po onih 312 poznatih i novih lica koja su ...

 • Pokrećemo znanstvene radionice

  Djeci i roditeljima nudimo temu za razmišljanje - nove cjelogodišnje radionice koje bi djecu uvele u svijet znanosti. Podijelili smo ...

 • Obilježeni Dani hrvatskog jezika

  Dane hrvatskog jezika i ove smo godine obilježili na zabavan i poučan način. U petak, 16.03.2018., u osnovnoj školi ...

 • Sa 21- velikog malog karnevala - bolje ikad nego nikad

  Kasnimo s viješću o karnevalu, ali bolje ikad nego nikad. Volimo kad je početak godine šaren i urnebesan, a ovaj ...