Ponedjeljak, 22. 7. 2019.

Druga smjena Zabavne ljetne baze

U drugoj smjeni Zabavne ljetne baze imali smo četiri skupine djece – bila je potreba oformiti još jednu grupu srednjeg uzrasta, djece koja su završila prvi i drugi razred. Bilo nas je u bazi više od stotinu, 98 djece i petnaestak odraslih. Sve predviđene aktivnosti obavljene su upravo onako kako smo ih zamislili zahvaljujući voditeljima/voditeljicama Marini Đulabić, Valentini Mladinov, Katerini Bartoli i Igoru Ostojiću, asistentima/cama Mladenu Blaževiću, Anthei Sabatti, Larisi Glavini i Eleni Naperotić te vrijednim volonterima/kama Leni Stefanov, Emili Serblin, Aurori Kosinožić, Nicole Nekić, Sari Širol, Niki Bernešu i Luca Matteu Menkhoffu.

Ipak, smjena je bila stresna zbog odluke vlasnika bivšeg remonta da raskine ugovor temeljem kojega smo koristili prostor i da zapriječi pristup. U intenzivnim pregovorima uspjeli smo dogovoriti novi ugovor do posljednjeg dana kampa uz minimalno korištenje zatvorenih prostora, a s Gradom Porečem dogovarat ćemo nakon toga lokaciju kampa za sljedeću godinu.

Zahvaljujući dobroj organizaciji i uhodanom stručnom timu, djeca nisu osjetila da se događa nešto nepredviđeno. Oni i tako najveći dio vremena provode na plaži i u šumici uz plažu, te u dvorištu baze. Bili su na svim izletima koje smo dogovorili, prošli sve kreativne radionice i sportske treninge, zabavljali se, zajednički slavili rođendane, sladili se kolačima, sladoledima, voćem, stekli prijatelje, učili i veselili se ljetu. Istralandija je gotovo svima bila željno očekivani izlet – bile su to posebne pripreme za jurcanje i iscrpljivanje, a kako barba Tomo Ljuština djecu vozi kao najveće lomljivo blago, pozaspali su redom na povratku u bazu.

Ciburi u dvorištu već su sasvim zreli, pa je nekima i to jedno od jutarnjih ili poslijepodnevnih zabava – jesti voće neposredno sa stabla. Hvala barbama Damiru, Tomi, Goranu, Jedriličarskom, Stolnoteniskom klubu, trenerici Ružici iz boćarskog kluba, Mozaic Cityiju, Centru za invazivne vrste, brodiću za Zelenu lagunu, Ski liftu, Vatrogasnoj postrojbi, Renee i Tonyju i ostalima koji su pomogli da i ova smjena djeci bude zanimljiva i raznolika.

NOVOSTI