Ponedjeljak, 19. 12. 2016.

Druženje na izmaku godine, za još bolju 2017.

Prijatelji iz Zajednice Talijana Poreča otvorili su vrata teatrina samo zbog nas i dočekali nas kako samo prijatelji mogu – pozornica i veliki bor bili su sjajna scenografija za naš naum – kratki nastup dijela djece iz kreativnih radionica i razgovor, druženje, fotografiranje s Djedom Mrazom. Zajedno smo proveli ugodnih sat vremena kujući planove za novu godinu koja će već za koji dan biti tu.
Prvi nastup na pravoj pozornici imale su djevojčice vrtićkog uzrasta iz naše Plesaončice, koju vodi Andreja Široki. One su uživale u pažnji koju su izazvale, u svojim plesnim papučicama i haljinicama, a nadasve u glatkom podu pozornice i kulisama dvorca. Zajedno su tek dva i pol mjeseca, njihov je program bio kratak, ali još je puno toga što trebaju savladati.
Svoj prigodni skeč odigrali su glumci dramske grupe DND-a koju vodi Valentin Gašparini. Njime su bez riječi pokazali da je važno imati obzira prema ljudima oko sebe svaki dan, a ne samo nekoliko dana na izmaku godine.

Kekse i sokove začinili su osmjesi djece u krilu najdobroćudnijeg i najveselijeg Djeda Mraza – onog koji je posebno vezan s DND-om, još od vremena kada ga je Mali vodio po Poreču, a sve to opisala i u slikovnici “Djed Mraz u Poreču” objavila Ivona Orlić, a naslikala Marina Dželalija.

NOVOSTI