Ponedjeljak, 25. 9. 2017.

Poreč mojim očima

Za uvod u ovogodišnju likovnu radionicu s Venis Gregorović organizirali smo dvije subote za redom slikanje na otvorenom – na šetnici Peškeri ispod bivšeg remonta. Ciljano smo zvali djecu predškolskog uzrasta i one nižih razreda osnovne škole, a javilo ih se 15-ak, neki čak i stariji. Radni naziv radionice na otvorenom bio je “Poreč mojim očima” – željeli smo dobiti radove kojima ćemo predstaviti likovni potencijal porečkih mališana na skoroj Smotri DND-a Hrvatske, kojoj smo domaćini od 20. do 22. listopada. I imat ćemo što pokazati.

Djeca su vrlo strpljivo i predano slikala, zabavljajući se, zahvaljujući dobroj pripremi i strpljenju voditeljice Venis. Najprije su olovkom skicirali obrise, potom crtali tušem ili flomasterom, a posljednja faza bilo je laviranje tuševima u boji. Vrlo lijep i upečatljiv učinak!

A dok su radili, živali su i u pažnji koju su plijenili, Subotnje jutro s više ili manje sunca na šetnicu izmami turiste i domaće šetače. Zastajali su, gledali kako nastaju slike, komentirali, upuštali se u razgovor, fotografirali.

Za okrijepu na kraju – palačinke. Druge subote pekla ih je nona Ksenija. Svima nam je bilo zabavno.

Likovna radionica počinje nešto kasnije ove godine, posljednje subote u listopadu, u prostoru DND-a na Trgu kneza Branimira i još ima mjesta za one neodlučne.

 

NOVOSTI