Petak, 22. 12. 2017.

Leticija u svijetu iz sna

Leticija Liović, učenica trećeg razreda OŠ Poreč pobjednica je 17. dječjeg festivala Veseli glasi/Voci allegre. Kaže da je pjesmu „Taj drugi svijet“ izabrala zato jer joj je najljepše kad mala sirena Ariel pjeva: „ Htjela bih ja zemlju iz sna gdje svijetlo sunce ljudima sja“.

Festival je održan u ponedjeljak 19. 12. u kazalištu, u organizaciji DND Poreč i suorganizaciji Grada Poreča-Parenzo,  uz stručno vođenje Gordana Gregurovića, koji je vodio audiciju i pripremio sve male pjevačice i pjevače.

Nastupilo ih je 17, a ocjenjivani su u pet kategorija. Najsimpatičniji nastup ostvarila je Jana Komšić, učenica trećeg razreda,  pjevajući pjesmu Danas sam luda. Najboljim scenskim nastupom istakla se Dona Dodić, učenica šestog razreda, koja je pjevala pjesmu Božić. Treće mjesto pripalo je Klari Gulić, učenici trećeg razreda, koja je kao posljednja u konkurenciji otpjevala pjesmu „Kada počinje moj život“. Drugo mjesto pripalo je Mateu Šušljiku, učeniku šestog razreda, koji je već nosio titulu pobjednika festivala.

Nastupe su procjenjivale Đana Šegon, predsjednica žirija i članice Sonja Kotur Lovreković, Sanjica Sara Radetić, Ajna Temimović i Marina Žužić, mlada pjevačica iz Tara, koja je bila dugogodišnja DND-ovka i pobjednica festivala. Nisu morale posebno uvjeravati publiku da je rezlika u nastupima bila minimalna. Predsjednica žirija orkestrirala je neprekinuti pljesak publike prilikom podjele diploma svim sudionicama i sudionicima, jer su oni to zaista zaslužili.

Zapaženi su bili nastupi izvan konkurencije mladih pjevačica  Nicole Živolić i Cristina Lubiana, te plesačica USB-a: sestara Brčić, Emili Knapić i vatrenog trija Leonarda, Larisa i Chiara.

Grad se pobrinuo za nagrade, kao i do sada, DND je imao čokolade za sve koji su nastupali, a Gordan svoj novi CD. Osim toga, s pozornice je najavio  skoro lansiranje himne DND Poreč – matrica je snimljena, a tekst ima čast otpjevati Leticija, ovogodišnja pobjednica festivala. Himna je zajednički rad nekadašnjih DND-ovaca, a više detalja imat ćemo prilikom njene promocije.

NOVOSTI

 • Bankelice

  Počeli smo projekt koji smo nazvali Bankelica, koji nam financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, a kojem je cilj ...

 • O Zabavnoj ljetnoj bazi 2018

  Ovogodišnja  ZLJB bila je, kao i sve prije nje, jedinstvena - po onih 312 poznatih i novih lica koja su ...

 • Pokrećemo znanstvene radionice

  Djeci i roditeljima nudimo temu za razmišljanje - nove cjelogodišnje radionice koje bi djecu uvele u svijet znanosti. Podijelili smo ...

 • Obilježeni Dani hrvatskog jezika

  Dane hrvatskog jezika i ove smo godine obilježili na zabavan i poučan način. U petak, 16.03.2018., u osnovnoj školi ...

 • Sa 21- velikog malog karnevala - bolje ikad nego nikad

  Kasnimo s viješću o karnevalu, ali bolje ikad nego nikad. Volimo kad je početak godine šaren i urnebesan, a ovaj ...