TITLE

DESCRIPTION

Natali i Petar pobjednici dječjeg festivala

Na 16. dječjem festivalu Veseli glasi/Voci allegre pobijedio je Pater Brajković u kategoriji djece do petog razreda, a Natali Radovčić u kategoriji djece do osmog razreda. Treće mjesto u nižoj kategoriji pripalo je simpatičnom triju: Leticiji Liović, Jani Komšić i Klari Gulić, a drugo mjesto uvjerljivo je zaradila spontana Gresa Ramadani. U starijoj kategoriji treće mjesto pripalo je Etienu Šimiću, a drugo bratu i sestri Filipu i Ani Butković, koji su žiri i publiku osvojili pjesmom „Život nije siv“.
O nagradama je odlučio žiri kojim je predsjedavala Đana Šegon, dugogodišnja članica ocjenjivačkog tijela dječjeg festivala. U žiriju su nastupe procjenjivali i Alan Poropat, Sanjica Sara Radetić, Debora Cukola Zeneral, Loris Peršurić i Sonja Kotur Lovreković, a nagrade je osigurao Grad kao pokrovitelj festivala.
Na pozornici je nastupilo 25 djece u 11 točaka niže kategorije i 10 više kategorije. Maleni Petar Brajković, učenik drugog razreda, drugu je godinu za redom bio najveseliji dječji glas, a pobjedom je osigurao neposredan nastup na buzetskom dječjem festivalu Veliki mali mikrofon – tako je odlučio član žirija i organizator buzetskog festivala Alan Poropat. Predsjednica žirija Đana Šegon pohvalila je svu djecu koja su skupila hrabrost zapjevati na pozornici pred prepunim gledalištem, a posebno je naglasila vidljiv trud koji je Natali Radovčić uložila u pjevanje od svog prvog nastupa na festivalu .
Dok je žiri procjenjivao nastupe publiku su zabavljale sada već velike pjevačice i pjevači koji su ranije nastupili na festivalu: Dorotea i Nicole Živolić, Mateo Pilat, Eni Ružić , Cristina Lubiana i Martina Žužić. Plesačice USB-a nagradile su publiku duhovitim i dojmljivim nastupima – Petra je izvela solo ples na temu kućanskih poslova, seke Brčić pokazale su plesom kako doživljavaju svoju sestrinjsku ljubav, a nakon uvijek zanimljivih hip-hoperica pljesak su izmamila tri mala DND breakera.
Pjevačice i pjevači su imali podršku pratećih vokala: Marine Žužić, AntonijeBandalo i Natali Radovčić. U vođenju programa prvi puta se oprobala Lidija Weizierl, a pomagao joj je Gordan Gregurević, koji je i odabrao i uvježbao pjevačice i pjevače.
I ovogodišnji je festival pokazao veliki potencijal i volju porečke djece za pjevanjem, koliko i odvažnost za nastupanje pred publikom, što su prije 16 godina bili argumenti DND Poreč za pokretanje festivala, na inicijativu Damir Gregurovića, tadašenjeg člana Izvršnog odbora DND-a.

1

2

ana-i-filip

benjamin

breakeri

demi

dona

dorotea-zivolic

drugomanji

emili

etien

gresa

helena

hiphoperice

juraj

lea

lean

leticija-jana-klara

luka

mia

natali

nicole-zivolic

patricija

petar

petrakucanica

pobjednicavelika

pobjednikmanji

sara

stefani

trece-mjesto-manji

trioseka