Utorak, 15. 5. 2018.

Obiteljska zabava za Dan obitelji

Više od trideset odraslih i još toliko djece, od onih koja još ne hodaju, do onih koja vode roditelje zatvorenih očiju, odazvalo se na nedjeljnu biciklijadu, koju smo već tradicionalno organizirali u povodu Međunarodnog dana obitelji.  Nekolicina volontera i volonterki pomogla je da dvosatno druženje protekne u opuštenoj atmosferi, zabavi i smijehu.

Biciklima se, kako je već uobičajeno, krenulo od aquagana na Gradskom kupalištu na približno polusatnu sporu vožnju uz more do šumarka nadomak Ski liftu u Zelenoj laguni, a kolonu su predvodili Snježana i Goran. Nakon okrepe i pripovijedanja prionuli smo timskim igrama – od potezanja konopa, nošenja loptice u žlici u trku, do vođenja roditelja oko ćunjeva dok su im oči zavezane i drugo. Bilo je smijeha, dakako, a posebno nas je obradovalo sudjelovanje roditelja s bebama u kolicima, koje je animirala naša voditeljica plesa za mame i tate s bebama Nancy Novković.

Još jednom smo se družili za Međunarodni dan obitelji, koji se u svijetu obilježava od 1994. godine, pod okriljem Ujedinjenih naroda, a u Hrvatskoj u koordinaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske – ove godine na temu obitelji i inkluzivnog društva.

25 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

NOVOSTI

 • Bankelice

  Počeli smo projekt koji smo nazvali Bankelica, koji nam financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, a kojem je cilj ...

 • O Zabavnoj ljetnoj bazi 2018

  Ovogodišnja  ZLJB bila je, kao i sve prije nje, jedinstvena - po onih 312 poznatih i novih lica koja su ...

 • Pokrećemo znanstvene radionice

  Djeci i roditeljima nudimo temu za razmišljanje - nove cjelogodišnje radionice koje bi djecu uvele u svijet znanosti. Podijelili smo ...

 • Obilježeni Dani hrvatskog jezika

  Dane hrvatskog jezika i ove smo godine obilježili na zabavan i poučan način. U petak, 16.03.2018., u osnovnoj školi ...

 • Sa 21- velikog malog karnevala - bolje ikad nego nikad

  Kasnimo s viješću o karnevalu, ali bolje ikad nego nikad. Volimo kad je početak godine šaren i urnebesan, a ovaj ...