Ponedjeljak, 4. 4. 2016.

Peti puta okupljaju nas stihovi koji ne priznaju granice

U četvrtak, 7. travnja u 17 sati u Teatrinu Zajednice Talijana Poreč djeca osnovnoškolskog uzrasta čitat će najuspješnije stihove koje su napisali na svojim materinjim jezicima u programu koji petu godinu za redom pod naslovom „Stihovi ne priznaju granice“ organizira Društvo Naša djeca.

Stihovi su nastajali u Osnovnoj školi Poreč, Talijanskoj osnovnoj školi Bernardo Paretnin i Osnovnoj školi Tar-Vabriga, a djeca su pisala na hrvatskom književnom jeziku, na čarkavskom dijalektu, talijanskom i slovenskom jeziku. Ove godine izostala je poezija na albanskom jeziku, ali će se djeca albanske nacionalne manjine uključiti u program izvođenjem dječje brojalice.

Ove godine učiteljice i učitelji motivirali su djecu na pisanje stihova na temu „Odrastanje je igra bez granica“.

Prošle godine Stihovi su imali financijsku potporu Zaklada za poticanje partnerstava i razvoja civilnog društva, pa je sudjelovalo više od 100 djece. Stihova je bilo i na engleskom, njemačkom, ruskom jeziku, a zahvaljujući financijskoj potpori najbolji stihovi i danas oplemenjuju prostor starog remonta – vesele dječje poruke grafitirane su na zidove zgrada.

NOVOSTI