Ponedjeljak, 21. 8. 2017.

Počela 6. Zabavna ljetna baza

Zabavna ljetna baza otvorila vrata

Ljetni kamp Društva Naša djeca Poreč otvoren je 26. lipnja za 69 djece s kojom su se okupili i neki roditelji za redovito upoznavanje s voditelja/icama, asistentima/icama i volonterika/kama, te za prozivku djece po dobnim skupinama.

Zabavna ljetna baza je, kao i ranijih godina, smještena u bivšem remontu, od kuda djeca idu na more ispod hotela Zagreb i Pical, a u dva tjedna očekuju ih i zanimljivi izleti, kreativne i sportske radionice, a ove godine svako je dijete dobilo narukvicu prijateljstva – u prvoj smjeni  ona je zelene boje.

Kamp će trajati dva mjeseca – po dva tjedna u četiri smjene, a djeca su raspoređena u tri skupine u svakoj smjeni, ovisno o dobi. Smjene su popunjene sa 69 do 79 djece o kojoj će brinuti iskusni i educirani voditelji/ce, asistenti/ce i mladi volonteri i volonterke, koji su također prošli obuku zahvaljujući projektnoj potpori Istarskih marketa.

U prvoj smjeni grupu najmlađe djece vodi Valentina Debelić, asistira joj Katarina Staničić, a pomažu volonterke Tina Nekić i Iva Barjaktarević.

Srednju dobnu skupinu vodi Igor Ostojić, asistira mu Marina Đulabić, a pomaže već iskusna volonterka Ellena Naperotić.

Najstariju skupinu djece i ove godine vodi Goran Poropat, asistira mu Flora Franjul, a pomaže volonter Leo Bubičić koji je odrastao u Zabavnoj ljetnoj bazi.

Nedjeljno nevrijeme pomutilo je organizatorima veselje dobrog početka, jer je nakon nevremena dvorište trebalo ponovno čistiti, a valjalo je izbaciti i vodu koja je kroz vrata nadrla u prostore. Djecu je , zahvaljujući trudu zaposlenih i volontera ipak dočekala spremna Baza.  DND posebno pohvaljuje vrijedne mlade volontere Vilija , Timoteja i Lea koji su tjedan dana s velikim volonterom Goranom Prodanom i zaposlenima u DND-u pripremali prostor kampa.

NOVOSTI