Ponedjeljak, 4. 9. 2017.

Počinju upisi u cjelogodišnje radionice

Društvo Naša djeca Poreč počelo je s upisima djece u kreativne i zabavne radionice organizirane tako da popune slobodno vrijeme djece od vrtićke dobi do osmog razreda osnovne škole, ali i starije.
Iz DND-a mole roditelje da o eventualnom upisu u radionicu razgovaraju sa svojim djetetom i uvaže njegove/njene želje i interese, a upisnicu koju treba popuniti mogu dobiti e-mailom (pošaljite upit na dnd-porec@net.hr ili poruku na FB stranici Društvo Naša Djeca Poreč), upitom telefonom na 091 11 33 334 ili 052 647 434, a mogu to učiniti i osobno u prostoru DND u Novom naselju, na Trgu kneza Branimira 2 radnim danom između 8 i 16 sati.

U ponudi je niz radionica. Nova je radionica talijanskog jezika namijenjena djeci vrtićkog uzrasta od 4 navršene godine; ideja je omogućiti djeci da kroz igru i različite kreativne sadržaje usvoje osnove talijanskog jezika koji će u školi učiti kao jezik sredine. Radionice će se održavati utorkom i petkom od 16:30 do 17:30 sati, a vodit će je profesorica Sonja Stojnić.
Plesna radionica također je namijenjena manjoj djeci, od 4 do 7 godina, a plesna pedagoginja Andreja Široki osmislila ju je tako da djeca kroz plesnu igru nauče osnovne baletne pozicije. Radionica je predviđena ponedjeljkom i četvrtkom od 17 do 18 sati.
Novu likovnu radionicu za djecu od 5 godina i nižih razreda osnovne škole vodit će subotom od 10 do 11:30 Venis Gregurović. Jamčimo zabavu i savladavanje vještine u korištenju različitih likovnih tehnika i materijala.
Dramska grupa osmišljena je za djecu i mlade od 9 godina i više, a tu će djeca uvježbavati uloge, sudjelovati u kreiranju predstave, glumiti na pozornici, pred gledateljima, razvijati vještine verbalnog i neverbalnog izražavanja – petkom od 18 do 19 sati. Radionica je besplatna.
Ples za mame i bebe pokrenut je kasno proljetos i polaznice su bile vrlo zadovoljne, jer se kroz ples može novom energijom graditi odnos s djecom, osvještavati emocije, slobodno plesati na način koji odgovara mamama i bebama, a za što nije potrebno ni prethodno znanje ni posebna tjelesna kondicija. Ovom radionicom DND mladim mamama nudi mogućnost iskoraka iz svakodnevne rutine cjelodnevne brige usredotočene na bebu te posvete sebi i bebi potpuno drugačijih sat vremena. Radionicu vodi Nancy Novaković u terminu koji dogovori s polaznicama.
Break dance za vrtićki uzrast (navršene 4 godine i više) i osnovnoškolski uzrast vrlo uspješno godinama vodi Valentin Gašparini. Učeći break dance djeca usvajaju ne samo plesne, akrobatske i gimnastičke vještine, nego razvijaju osjećaj za ritam, improvizaciju, ovaj im ples budi osjećaj individualnosti ali i pripadnosti grupi. Radionice su utorkom i četvrtkom, od 18 do 19 sati za početnike, a od 19 do 20 sati za iskusne breakere i breakerice.
Fredi Stojnić od ove će školske godine u čari streličarstva uvoditi novu ekipu – upisi su namijenjeni djeci s navršenih 9 godina i starijoj djeci i mladima, Treninzi su utorkom i četvrtkom od 18 do 19 sati, a kroz streličarstvo, kojim se mogu baviti djeca i mladi neovisno o spolu i fizičkoj kondiciji, naučit će graditi samodisciplinu, fokusirati se na cilj, sklapati prijateljstva, razvijati mentalnu čvrstinu i moć koncentracije. Uz to je oprema za radionicu osigurana.
Mali majstor ili majstorica je program namijenjen djeci s navršenih 10 godina i starijoj. Na ovoj radionici će djeca naučiti koristiti jednostavne alate i izrađivati jednostavne uporabne predmete. Nakon ove radionice znat će sami zabiti čavao, zavidati vidu, pobojati drvenu ili metalnu površinu i slično,
Termin održavanja radionice bit e određen prema rasporedu djece koja se prijave, a vodit će je Jovica Gostojić.
Dječji forum je besplatan program namijenjen djeci od 10 do 15 godina. Na ovoj radionici će djeca na zabavan i zanimljiv način učiti o dječjim pravima, što je to međusobno razumijevanje, mir, potaknut će ih da kritički promatraju svijet i raspravljaju o problemima. Forum vode Snježana Lehman i Sniježana Matejčić u terminu koji bude odgovarao prijavljenim učenicima.

NOVOSTI