Utorak, 4. 12. 2018.

Predstavljenje bankelice

U petak poslije podne, s točnim sunčevim svjetlom na njima, predstavljene su četiri bankelice – klupe koje su izradili umjetnici Marina Dželalija Jakominić, Roberta Weissman Nagy, Đanino Božić i Emil Knapić zajedno s djecom u nizu radionica. Projekt započet 15. 9.  okončan je jučer predstavljanjem. Ostvaren je zahvaljujući financijskoj podršci Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, kroz program Naš doprinos zajednici, a realiziranje bankelica pomogao je čitav niz sponzora.

Stolar Lučano Stojnić izradio je po Marininoj ideji klupu i stol od paleta, Emil Knapić donirao je 9 coka, Kamen Pazin poklonio je 1,42 tone tešku kamenu grotu koju je iz kamenoloma Kanfanar dovezao kamion Elektrometala. Viličar Usluge kamen je prevezao na mjesto, a Melanija Krajina pekla je u dva navrata keramiku koju su radila djeca. Uz to smo imali i pomoć volontera Renee Acherron, Ive Negro i srednjoškolaca i srednjoškolki TUŠ- a Anton Štifanić.

Rezultat – iznimno velik za jedan mali projekt, kako je procijenio zamjenik gradonačelnika Elio Štifanić prilikom predstavljanja. Divna Radola, zamjenica predsjednice DND-a Poreč predstavila je okupljenima umjetnike koji su radili volonterski s djecom, zahvalila se volonterima i sponzorima kojima su uručene zahvalnice, a neka od djece koja su sudjelovala u projektu veselo su isprobavala klupice kojima su nadjenuli imena: La mula de Parenzo. Šetnica buba mara, Domaći i Borg. Na stolu uz Šetnicu buba mara Marina je nacrtala tablu za igranje mlina, gotovo zaboravljenu, ali Marijana i Anea pokazale su da znaju kako se igrati.

Nadamo se da će Porečani znati čuvati klupice koje su postavljene na dijelu nove šetnice Peškera, kako bi služile djeci i roditeljima.

NOVOSTI