Srijeda, 20. 4. 2016.

Priključi se

OSJEĆAMO PRIPADNOST
ZADOVOLJSTVO
VESELJE
TREBAMO ŠIRU TRAJNU PODRŠKU ZAJEDNICE
OSOBNE ASISTENTE /RADNE TERAPEUTE
SIGURAN I DOSTUPAN PRIJEVOZ
ŽELIMO ŽIVJETI SAMOSTALNO KAO SVI DRUGI LJUDI
ISTE MOGUĆNOSTI ZA SVE OSOBE S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA NA POREŠTINI
DA ZAJEDNICA POKAŽE DA CIJENI NAŠ TRUD I DOPRINOS

Pripremamo se za završnicu projekta „Priključi se“, koji financijski pomaže Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Fonda istarskih gradova i općina. Cilj projekta je vlastitim primjerom potaknuti zajednicu na uključivanje osoba s invaliditetom. Naime, posljednjih pet godina u DND-u djeluje plesna skupina Happy – vodi je volonterski Adila Bidžos, a plešu Adriana, Aleksandar, Daniela, Ivan, Marko i Tihana. Oni su članovi i članice udruge Vrijeme koja okuplja osobe s intelektualnim teškoćama. Happy su redovito na plesnom podiju s djecom iz DND skupina, kada godi imamo javni nastup, dio su našeg tima i rado bismo vidjeli da se na sličan način u društveni život zajednice uključe djeca i osobe s invaliditetom, prema svojim interesima.
Ove godine je DND za rad s djecom i osobama s posebnim potrebama dobio i potporu Lion’s cluba, a kostime za završni nastup Happy u projektu „Priključi se“ poklon je krojačice.
Happy će, potpomognut dječjim plesnim skupinama, javnim nastupom za Dan grada 30. 4. ukazati na potrebu uključivanja osoba s invaliditetom u društveni i javni život. Vidimo se u subotu 30.4. na Trgu slobode u 10 sati.

NOVOSTI