Utorak, 9. 7. 2019.

Prva smjena Zabavne ljetne baze

Prva smjena Zabavne ljetne baze već je iza nas. Veselje i smijeh proizvodilo je 75 djece, svakog dana os 6:45 do 16  sati, a koji puta i koju minutu duže. O njima je brinulo šest voditelja/ica i asistenata/ica te troje volontera. Redom su to bili: Nataša Rotar i Evita Sain s najmanjima, Vatrenim perajama uz pomoć Nine Puniš koja je sv oj prvi volonterski angažman u bazi opravdala ozbiljnošću i trudom. Goran Poropat i Anthea Sabati vodili su grupu srednjeg uzrasta (prvi i drugi razred) koja je odabrala ime Kornjače i kojoj je posebno draga bila volonterka Nikolina Bilandžija. Najbrojniji su bili veliki, Krastavci. Vodili su ih Igor Ostojić i naturalizirana Porečanka Renee Acheron, a u drugom tjednu imali su i pomoć našeg dugogodišnjeg, omiljenog volontera Lucae Mattea Menkhoffa.

Osim redovite škole plivanja i radionice barba Damira i Kosturka, te posjete vatrogascima za najmanje i ove smo godine jedan dan bili na izletu u Zelenoj laguni s punim tretmanom za Krastavce na Ski liftu, bili smo u Istralandiji i imali niz različitih radionica: stolni tenis, Morseova abeceda, oslikavanje zida u Bazi, izrada mozaika u pravoj radionici Mozaik cityja i na kraju posjet Australiji – Renee i njen suprug Tony upoznali su djecu s kulturom Aboriđina, najstarijom poznatom na svijetu i stvorili priliku djeci da ma trenutak komuniciraju slikama izrađenima posebnom tehnikom, kako to rade Aboriđini. Ovu će radionicu Renee i Tony ponoviti u svakoj smjeni, jer je jako zainteresirala i zabavila djecu.

Posljednjeg dana – fešta. Stotinjak djece i roditelja, obilje voća, kolača koje su pekle neke mame i drugih slatkiša, grickalica, sokova i diplome, radovi za ponijeti za uspomenu. Jedni tužni, drugi umorni, a treći veseli jer u ponedjeljak dolaze ponovno, u drugu smjenu. Fešta je uvijek prilika za još malo druženja, pogotovo kad su uključeni i roditelji koji tijekom tjedna nemaju vremena provesti vrijeme s djecom. A djeca se vole i pohvaliti onim što su naučila, načinila svojim rukama, smislila, žele pokazati kutak Baze koji im je dva tjedan bio drugi dom, od sanjivog jutra do vrištavog vrelom poslijepodneva.

NOVOSTI