Utorak, 16. 1. 2018.

Prvo zimovanje s DND-om

Bili smo na snijegu! Tri dana. U planinarskom domu u Mrkoplju. Bilo je izvrsno. Prvi puta je DND organizirao zajedničko zimovanje  – za početak samo tri dana, tek toliko da djeca tokom dugih zimskih praznika odu malo od doma, ali i da se zabave, druže, nešto nauče – a da to ne bude nužno skijanje za koje je potrebna posebna oprema. Ukupno 19 djece i četvero odraslih krenuli su 9. 1. ujutro, troje je djece odustalo jer nije bilo snijega. Djeca koja su bila uvjerena da će im zimovanje biti barem malo bijelo, već su drugog dana našla dovoljno snijega za sanjkanje i izradu snjegovića.

Ema, Marina, Vale i teta Snje organizirali su se izvrsno, ponijeli iz Poreča dovoljno rekvizita i materijala da svaki trenutak zimovanja bude ispunjen zanimljivim aktivnostima i dobrom energijom. Baka Mrazica iz Delnica crtala im je po licima, posjetili su netom otvorenu etnografsku zbirku u Mrkoplju, bili u poštanskom uredu kupiti poštanske marke, učili kako pravilno napisati razglednicu sa zimovanja, partijali u pidžamama pod maskama, plesali na disco partiju, prošli radionicu dobrote – i sve to u tri dana.

Zimovanje je uz podršku gradske uprave organizirao DND, iz gradskog proračuna financiran je boravak djece kojoj roditelji to ne bi mogli priuštiti.

Utisci su moćni, pa je vrlo vjerojatno da će se sličan oblik zimovanja dogoditi i sljedeće zime.

NOVOSTI