Utorak, 16. 1. 2018.

Prvo zimovanje s DND-om

Bili smo na snijegu! Tri dana. U planinarskom domu u Mrkoplju. Bilo je izvrsno. Prvi puta je DND organizirao zajedničko zimovanje  – za početak samo tri dana, tek toliko da djeca tokom dugih zimskih praznika odu malo od doma, ali i da se zabave, druže, nešto nauče – a da to ne bude nužno skijanje za koje je potrebna posebna oprema. Ukupno 19 djece i četvero odraslih krenuli su 9. 1. ujutro, troje je djece odustalo jer nije bilo snijega. Djeca koja su bila uvjerena da će im zimovanje biti barem malo bijelo, već su drugog dana našla dovoljno snijega za sanjkanje i izradu snjegovića.

Ema, Marina, Vale i teta Snje organizirali su se izvrsno, ponijeli iz Poreča dovoljno rekvizita i materijala da svaki trenutak zimovanja bude ispunjen zanimljivim aktivnostima i dobrom energijom. Baka Mrazica iz Delnica crtala im je po licima, posjetili su netom otvorenu etnografsku zbirku u Mrkoplju, bili u poštanskom uredu kupiti poštanske marke, učili kako pravilno napisati razglednicu sa zimovanja, partijali u pidžamama pod maskama, plesali na disco partiju, prošli radionicu dobrote – i sve to u tri dana.

Zimovanje je uz podršku gradske uprave organizirao DND, iz gradskog proračuna financiran je boravak djece kojoj roditelji to ne bi mogli priuštiti.

Utisci su moćni, pa je vrlo vjerojatno da će se sličan oblik zimovanja dogoditi i sljedeće zime.

NOVOSTI

 • Bankelice

  Počeli smo projekt koji smo nazvali Bankelica, koji nam financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, a kojem je cilj ...

 • O Zabavnoj ljetnoj bazi 2018

  Ovogodišnja  ZLJB bila je, kao i sve prije nje, jedinstvena - po onih 312 poznatih i novih lica koja su ...

 • Pokrećemo znanstvene radionice

  Djeci i roditeljima nudimo temu za razmišljanje - nove cjelogodišnje radionice koje bi djecu uvele u svijet znanosti. Podijelili smo ...

 • Obilježeni Dani hrvatskog jezika

  Dane hrvatskog jezika i ove smo godine obilježili na zabavan i poučan način. U petak, 16.03.2018., u osnovnoj školi ...

 • Sa 21- velikog malog karnevala - bolje ikad nego nikad

  Kasnimo s viješću o karnevalu, ali bolje ikad nego nikad. Volimo kad je početak godine šaren i urnebesan, a ovaj ...