Ponedjeljak, 15. 5. 2017.

Puno igre, smijeha i obiteljskih igara

Obiteljska biciklijada u organizaciji DND-a Poreč ove je godine posebno nagradila noniće i nonice- pripremili smo im  slikovnice za zajedničko čitanje s unucima i unukama, a s nama su bili Mario Ritoša, Marija i Anđelo Burić, Eđidio Čekić, Jasna i Željko Majs. Obradovali su se priznanjem na sudjelovanju i dobro se zabavili. A kako i ne bi kad su bili okruženi djecom i unucima u sunčano i toplo nedjeljno poslije podne.

Na Gradskom nas se kupalištu okupilo 70-ak biciklista različite dobi. Označili smo našu povorku šarenim balonima i krenuli prema Ski liftu u Zelenoj laguni. Vožnja uz more dodatno nas je napunila dobrim raspoloženjem, a u sjeni stabala na livadi pokraj Ski lifta čekalo je osvježenje, prije igre.
Svaka igra bila je urnebesna iz ovog ili onog razloga: roditelji su žmireći na rukama nosili djecu koja su ih navodila hodati između čunjeva, potom su u parovima zavezanih nogu obilazili čunjeve, potezali konop u različitim varijantama (djevojčice protiv dječaka, djeca protiv tata, djeca protiv roditelja….), igali smo pikado, vrtjeli hula hup i još koješta. Neke je umor savladao, pa su popodnevni odmor guštali u rukama none, drugi su ponijeli dekicu, jer su imali i sasvim malu djecu…
Dva sata ispunjena igrom i smijehom prođe za čas. Vidimo se sigurno sljedeće godine, ali i prije toga će još biti prilika za druženje.

NOVOSTI