TITLE

DESCRIPTION

Raznolik Dječji tjedan

Iskoristili smo svaki dan bez kiše u Dječjem tjednu od 3. listopada za druženje s djecom i roditeljima na Trgu slobode. Sunce je u šetnju mamilo skupine djece iz porečkih vrtića, s kojima smo se igrali, plesali i pjevali. A jedna skupina djece posjetila nas je i u našem prostoru i razveselila jedno radno dopodne.

Veću, osnovnoškolsku djecu podsjetili smo na dječja prava u „Aleji dječjih prava“ – izabrali smo deset aktualnih dječjih prava koje smo predstavili na siluetama stabala i organizirali bodovanje. Djeca su dobila naljepnice kojima su punila krošnje, a zadatak je bio razmisliti koje tri prava su im u njihovim životima najvažnija. Na kraju tjedna pobrojali smo naljepnice. Djeca znaju što je važno: najviše njihovih glasova dobilo je pravo na život, a slijede s jednakim brojem glasova “Pitajte me kako treba izgledati moja nova škola i dječje igralište” te “Imam pravo u školi naučiti sve što će mi pomoći u daljnjem životu”.

Odraslima su ostavili  obavezu da uzmu u obzir njihova mišljenja.

Proveli smo i akciju s najmanjom djeco iz vrtića – pozvali smo tete da ih inspiriraju nacrtati najdražu igračku. Tete su izabrale pet najboljih radova iz svake skupine i iz svakog vrtića, a mi smo ih objavljivali na našoj Facebook stranici dva tjedna, svaki dan i zaradili puuuno likeova i emoticona.

Ove godine smo u Dječjem tjednu pomogli humanitarnu akciju Svjetla nade koju je organizirao Lion’s club Poreč. Na štandu na Trgu slobode nudili smo građanima da se kupnjom lampiona, koje smo zajedno puštali u četvrtak navečer na Peškeri, uključe u prikupljanje donacija za pomoć obitelji Zović kojoj je proljetos izgorjela kuća u požaru. Odaziv građana bio je iznimno dobar, što se posebno lijepo vidjelo u četvrtak iza 19 sati kad je nad starim gradom lebdjelo na stotine lampiona simbolično ukazujući na snagu solidarnosti. U programu na Peškeri sudjelovale su naše volonterke i volonteri prodajom lampiona i sudjelovanjem u programu na pozornici. Hvala Dunji, Emi, Frediju, Jurici, Seniji, Vesni i Zlatici.

Posebno smo veseli što nam se u Dječjem tjednu u članstvo DND-a Poreč uključio čitav jedan vrtić – DV Crvenkapica s vlasnicom Vivianom Salvaro.

 

v19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1