Petak, 26. 5. 2017.

s DND-om otvorenih vrata

Ove godine smo i mi bili dio obitelji organizacija civilnog društva koja ispunjava programima Dane otvorenih vrata udruga, koji je radi promoviranja rada organizacija civilnog društva potakao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Na mjestu koje već prepoznaje ritam DND koraka, na Trgu slobode, DND-ovke i DND-ovci su se družili s građankama i građanima, pokazali što se u DND Poreč radi s djecom i za djecu, što rade druge udruge u Gradu i Županiji, a pripremili su i interaktivno iznenađenje.

Sugrađani/ke su svoje utiske i stavove o DND-u mogli upisati u za tu prigodu pripremljen spomenar. Nakon upisa osoba je iz torbe izabrala kuglicu s brojem, a izabrani broj krio je poklončić – kemijsku olovku, bombon, narukvicu prijateljstva izrađenu u DND Poreč ili pak dvojezičnu slikovnicu.

U dva sata na Trgu slobode izmjenjivali su se prolaznici/e koji su se rado odazvali pozivu da se upišu u Spomenar. Učinile su to i kolegice iz Centra za građanske inicijative, a pao je dogovor da za sljedeće Dane otvorenih vrata zajednički osmisle program. Neplaniranu zvučnu kulisu osigurao je limeni orkestar slikovitih

turista iz Austrije u narodnim nošnjama.

NOVOSTI