TITLE

DESCRIPTION

Subota na “Adventu Poreč”

U subotu smo začinili “Advent Poreč” – dopodne je Fredi Stojnić okupio dio svoje streličarske ekipe – one koji iskoriste svaku priliku za uzeti luk i strijelu u ruke. U Parku Matije Gupca demonstrirali su svoje vještine, neopterećeni imaju li publiku ili ne. Sa štanda su ih pratile Dunja, Ana i Snježana.

Poslije podnevni program na maloj ledenoj pozornici otvorile su djeca iz dvije break dance radionice koju u DND-u vodi Valentin Gašparini. Mame, tate, bake, seke i ostali znatiželjnici načinili su neprobojni zid oko pozornice, a bljeskovi su dolazili sa svih strana iz mobitela i fotoaparata. Breakeri se nisu dali ni zbuniti ni impresionirati – oni nemaju tremu pred nastup, dok god je Vale u vidokrugu.
Valentin je na pozornicu doveo i svoju dramsku grupu, glumce navikle na nastupe i improviziranje. Ovom su prilikom izveli skeč bez replika s jasnom porukom: budite dobri jedni drugima svaki dan u godini.
Kroz program na pozornici vodila je uvijek profesionalna i rječita Ema Prodan. Nije zaboravila podsjetiti sugrađane da navrate do štanda DND-a, srednjoškolaca Mate Balote i Društva invalida Poreča.
Posebnu pažnju privukao je DND Djed Mraz – primijetiše ga glumci koji su animirali djecu, pa je s njima plesao i pjevao. Ali, došao je prije svega družiti se i fotografirati s djecom za uspomenu.

Atmosferu na štandu nekoliko su dana gradile volonterke i volonteri: Daliborka, Goran, Dunja, Ema i Ana, koje su pomagale Snježani, Jovici, Luigiju i Sniježani.