Susret s Djedom Mrazom

Druženje s Djedom Mrazom

Draga djeco i roditelji, javio nam se Djed Mraz. Došao bi u Poreč!

Ne vjerujete? Nije moguće da ne znate da Djed Mraz gaji poseban odnos s djecom u našem gradu. I to već duže vrijeme –  od kada je s Malim obišao naš grad i družio se s djecom, kako je u slikovnici ispričala Ivona Orlić, a naslikala Marina Đelalija. Bilo je to prije 10 godina. Možda se tada niste ni rodili!

Rastajući se od Maloga i druge porečke djece, Djedica je obećao uzeti godišnji odmor i vratiti se po ljetu i s Malim bolje upoznati grad. Nije pogazio obećanje. Svako ljeto Djedica se preruši u turistu i dođe u Poreč –  danju na plaži na suncu grije stare kosti, pred večer ga Mali i Did povedu u ribolov, a kad se ulice napune turistima Mali vodi Djedicu u obilazak. I tako se već godinama druže.

Sada bi Djed Mraz prijateljstvo s Malim htio proširiti i na drugu djecu u Poreču. Bliži se kraj godine, na Sjeveru je hladno, tvornice poklona užurbano rade, a Djedica je već snimio koja su djeca najviše zaslužila poklone, jer su vrijedno učila i slušala roditelje. Porečka djeca su, kaže, na vrhu popisa.

Zato, ako se želite družiti s Djedom Mrazom, DND mu je dao mobitel, pa ga možete nazvati direktno na 099 24 52 719 i dogovoriti susret. Doći će vam doma podijeliti poklone, ili u tvrtku ukojoj rade vaši roditelji, kako bi druženje bilo veselije. Za uzvrat Djedica očekuje sat vremena gledati vesela lica, čuti koju pjesmicu ili recitaciju.

Odrasli neka pripreme donaciju za DND Poreč kako bismo Djedici refundirali troškove. Broj računa za uplate je HR 58 238 000 61 11 000 76 59, u opisu plaćanja navedite „Donacija za Djeda Mraza“, a u pozivu na broj svoj OIB.

Požurite s rezervacijama termina, kako bi se Djedica mogao organizirati i stići do svih koji ga nestrpljivo očekuju