Ponedjeljak, 3. 9. 2018.

O Zabavnoj ljetnoj bazi 2018

Ovogodišnja  ZLJB bila je, kao i sve prije nje, jedinstvena – po onih 312 poznatih i novih lica koja su svako jutro ispunjavala svojom energijom dvorište nekadašnjeg remonta u 4 smjene, od 25. 6 do 18. 8. svaki dan osim nedjeljom, od 6:45 do 16 sati. Proveli smo program zahvaljujući financijskoj podršci od 47.000 kuna iz Grada Poreča-Parenza, 10.000 kuna iz Valamara d.d. koji nam je poklonio i novi stolni nogomet te stol za stolni tenis, a novi trampolin nabavila nam je tvrtka Kristijana Korunića. I ove godine besplatno su djecu vozili na izlete Tomo Ljuština, Vladimir Levak i Forex, djeca su besplatno koristila ski lift, besplatno ulazili  u Dino park, imala popust u Istralandiji… To su samo najizdašniji doprinosi, a bilo ih je još puno. Uključujući kuhinju hotela Zagreb Valamar koji je pripremao ručak.

U čišćenju i pripremi kampa te u izvođenju zanimljivih radionica za djecu, kao i u asistenciji na izletima pomagalo je 12 odraslih volontera, koji su ove godine poklonili 237 volonterskih sati, koji bi ispunili 29,6 radnih dana. Svi smo im jako zahvalni, jer bez njih puno toga ne bi bilo moguće.

U četiri smjene sa po tri dobne skupine djece angažirali smo sedam stručnih voditeljica i jednog voditelja. Bili su to Nataša Rotar, Stjepana Čumigaš Krivačić, Igor Ostojić, Helena Hrvatin, Valentina Mladinov, Sonja Stojnić, Jasna Matošević i Linda Mušković. Sonja Stojnić i Stjepana Čumigaš Krivačić odradile su po tri smjene. Voditeljima/cama je pomagalo petero asistenata/ca: Ana Stanisavljević, Marina Đulabić, Lucijan Cvjetičanin, Iva Matošević i Dijana Lutvica. Marina Đulabić i Lucijan Cvjetićanin odradili su sve četiri smjene.

Ove smo godine imali 14 mladih koji su u kampu bili na pomoći voditeljima/cama i učili volontirati, neki među njima već s dobrim ranijim iskustvom i gotovo redom djeca koja su i sama dolazila u kam DND-a. Bili su to Lara Zgrablić, Nikolina Bilandžija, Niko Berneš, Iris Prislan, Tina Nekić, Iva Bajrektarević, Hana Matošević, Nika Klaić, Luca Matteo Menkhoff, Lena Stefanov, Aurora Kosinožić, Vili Stojnić, Antonio Vekić i Andrea Vivoda. Troje njih bilo je tri smjene, a troje dvije smjene u kampu, a ukupno su u ZLJB ostavili 1728 svojih volonterskih sati, što čini 216 radnih dana. Sigurno ćemo neke od njih vidjeti i sljedeće godine – kao volontere ili asistente.

Nova školska godina je upravo započela, ali još nas drži dobra atmosfera Zabavne ljetne baze iz koje donosimo mali izbor fotografija.

naslovna 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 Zabavna ljetna baza 2018 naslovna 15 14 13 12 11 10 9 8

NOVOSTI